sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Elämää Sydneyssä!

Tadaa. No niin, täällä taas pitkästä aikaa. Pahoitteluni, että nämä päivitykset taas kerran venyvät venymistään. Ajattelin että nyt on kyllä jo korkea aika päivittää blogia kun taas on kuukaudet vaan hurahtaneet ohi. Elämään on tullut paljon muutoksia sitten viime päivityksen ja hyvä niin, matkailu avartaa ja uudet haasteet pitävät elämän kiinnostavana! Tässäpä on vähän koostetta mitä täällä aussilassa nykyisin tapahtuu :)

New Years day - Bondi Swiss Hotel
Sydneyyn muutto oli pyörinyt mielessä jo jonkin aikaa ja puolivakavissani olin jo jotain suunnitellutkin, mutta anti-jahkailevalle tuulispäälle lopullinen päätös itärannikolle muuttamisesta syntyi melkoisen impulsiivisesti sekunneissa, kun sattui vaan eräänä päivänä löytymään edullinen lento. Klik vaan ja siinä se menolippu sitten oli. Perthin pölyt karistin tossuista uudenvuoden aattona ja Sydneyssä olin perillä aikaisin uv-päivän aamuna. Juhlijat olivat kadonneet kaduilta ja kaupunki oli harmaa ja hiljainen kun istuin taksin kyydissä matkalla lentokentältä Bondille. Taksikuski oli "vanhan liiton" Sydneyn miehiä ja jutteli, että harvoin näkee tätä kaupunkia näin hiljaisena. Hiljainen tilanne ei todellakaan kestänyt kauaa kun Marja ja Johanna lähtivät muutamaa tuntia myöhemmin uudenvuodenpäivän bileisiin Bondin Swiss-hotellille. Oli ihan huikean hieno paikka eikä parempaa aloitusta Sydneyn reissulle olisi voinut toivoa! Näitä juhlia voi sitten hymyssä suin muistella vanhana kiikkustuolissa ;) Lapsille ei oo paljoa kerrottavaa tuosta päivästä!


Bondi Beach

Uuteen kotiini pääsin muuttamaan 2.1. Tämä minun majapaikkani sijaitsee aika lähellä Sydneyn keskustaa, Kensingtonissa. Sijainti on todella hyvä ja bussimatka kaupunkiin kestää alle 10 minuuttia. Lähin ranta, Coogee Beach on myöskin lyhyen bussimatkan päässä. Täällä asuu mun lisäksi pari opiskelijapoikaa ja hihittelevä kiinalainen ukkeli joka  ei puhu englantia paria sanaa enempää mutta näyttää olevan aina hyvällä tuulella :) Talo on aika vanha ja raihnainen, mutta vuokra on Sydneyn hintatasoon nähden halpa ja jotenkin ihmeellisesti tähän on repeilevistä maaleista ja satunnaisist torakkahyökkäyksistä huolimatta päässyt kiintymään. Tämä paikka tuntuukin oikeasti  kodilta. Tuntuukin tosi ikävältä kun muutama päivä sitten meidän portinpieleen oli ilmestynyt kaunistellusti "development proposalina" esitelty purkuilmoitus. Tähän tilalle rakennetaan jotain tyhmiä kerrostaloja.

Home sweet home

Työkuviot täällä ovat kokeneet myös hurjia muutoksia. Aluksi olin täälläkin laukkatallilla töissä, mutta pitkät viikot kahdella vapaapäivällä kuukaudessa alkoivat tuntua vähän turhan raskailta ja vapaa-ajan puutteen tunsi kyllä luissa ja ytimissä. Työajat ovat myös täällä samaa luokkaa mitä Ascotissa, eli aamu 4 töihin, 9 - 9.30 kotiin ja iltapäivällä takaisin. Laukkatallihommat vaihtuivat parin viikon loman jälkeen tämän kuun puolivälissä myyntityöhön KK-Sales and Marketing -firmassa. En tiiä mentiinkö ojasta allikkoon kun myyntityötä en ole koskaan eläissäni tehnyt ja päätin sittn aloittaa ihan tästä vaan ekstempore energiamyyjäksi jolla ei ole mitään hajua energiasta tai myyntityöstä. Nyt on kuitenkin jo pari viikkoa uudessa työssä vierähtänyt ja so far so good, tavoitteet oon saanut kiinni ja jotenkin onnistunut tuolla porukan jatkeena roikkumaan :)

Työpäivät ovat aika pitkiä ja venyvät usein iltamyöhään, mutta työt alkavat aamuisin vasta 9.30, mikä on jo aika luksusta ja iso plussa on myös vapaat viikonloput ja lomapäivät. Meidän työporukka on todella mukavaa ja aikaa vietetään yhdessä myös työajan ulkopuolella. Joka perjantai mennään töiden jälkeen koko porukalla pubiin rentoutumaan ja purkamaan raskasta viikkoa ja pitämään hauskaa. Meidän työ on ovelta-ovelle -tyyppistä myyntityötä ja mitä kaikkea päivän aikanaa voikaan eteen tulla kun joka päivä tapaa kierroksellaan  kymmeniä ihmisiä raivohulluista yliystävällisiin ja kaikkea siltä väliltä!

Nyt on tullut vietettyä pääsiäisbreikkiä rentoutuen, rannalla loikoillen ja vähän juhlienkin :) Kelitkin ovat suosineet ja lämmintä on onneksi vielä päivisin riittänyt. Öisin tosin alkaa täälläkin jo syksy tuntua kun lämpötilat alkavat pikkuhiljaa hilautua alaspäin. Suomeen paluu alkaa myös olla pikkuhiljaa ajankohtainen, tarkoitus olisi pyöriä täällä vielä seuraavat 1,5 kk ja sen jälkeen suunnata Ouluun viettämään kesää. Aika on mennyt tosi nopeaa ja vähän jo jännittää ajatus Suomeen paluusta. Ei nyt kuitenkaan ihan vielä tarvis alkaa panikoimaan, kuitenkin on vielä monta viikkoa aikaa jäljellä keksiä ilkeyksiä :D Ja Suomeen on tietysti ihana palata kun näkee pitkästä aikaa kaikki ihanat tärkeät ihmiset ja toinen kesä putkeen edessä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti