lauantai 17. marraskuuta 2012

Rottnest - Perthin oma paratiisisaari




Rottnest Island on pieni ja pittoreski saari Australian länsirannikon tuntumassa, jonka kiireetön tunnelma ja aurinkoiset päivät ovat houkutelleet vierailijoita puoleensa yli 50 vuoden ajan. Kovin pitkää matkaa ei maista tarvitse taittaa päästäkseen tauolle suurkaupungin hälinästä, sillä Rottnest Island, paikallisittain Rotto, sijaitsee vain 19 kilometrin päässä rannikosta. Saarelle pääsee helposti lautalla, joita lähtee Fremantlesta, Perthistä sekä Hillary's Boat Harbourista.

Teimme päivän mittaisen reissun Rottnestille kesäkuussa kylmimpään aikaan, mutta onneksi sää suosi ja saimme nauttia lämpimästä auringonpaisteesta koko päivän.



 Rottnest on 11 km pitkä ja  leveimmältä kohdaltaan vain 4,5 km, joten kiertoajelu saarella taittui reippaasti polkupyörällä. Pyörän voi vuokrata paikan päältä tai tuoda omansa mukanaan mikäli niin mielii. Polkupyöräretkeilyn lisäksi Rottnestilla voi harrastaa mm. sukellusta ja snorklausta upeissa puitteissa. Lähistöltä löytyy 13 'shipwreckiä'  sekä 135 trooppista kalalajia ja 20 erilaista korallia.



Little Salmon Bay. Ja vesi oli kirkasta!


















Majakasta on upeat näkymät ympäri saaren, opastettu kierros maksaa $6. Portaita oli ihan riittävän paljon kiivettäväksi, mutta oli kyllä vaivan arvoista!






Rottnestin asukasluku on 300. Saaren suuresta suosiosta kertoo vuosittainen kävijöiden määrä, mikä on nykyisin noin 500 000. Suurin osa vierailijoista viipyy vain yhden päivän, saarella on erilaisissa majoitusvaihtoehdoissa yöpymistilaa noin 2800 henkilölle.



Rentoa tunnelmaa kylällä  :)




Quokka on kissan kokoinen rottaeläin, joita löytyy Rottnestin lisäksi Bald Islandilta Albanyn läheltä. Two Peoples Bay Nature Reserve on kolmas paikka, missa asuu pieni quokkayhdyskunta. Mantereella quokkaa uhkaa useat petoeläimet, joten sen elinympäristö onkin rajoittunut lähes kokonaan näille saarille. Rottnest Island on saanut nimensä quokan mukaan (Rat's nest)



Thomson Bayn ostari on myös astetta viihtyisämpi :) Turismiin painottuneelta saarelta löytyy mm. ravintoloita, baareja vaatekauppoja ja ruokakauppa alkoineen.



Paikallisen leipomon sekalainen kanta-asiakaskunta. Puuttuva elementti tässä kuvassa on varis, joka näytti parhaiten viihtyvän pöytien päällä asiakkaita tiukasti silmällä pitäen. Quokan ja riikinkukon nallekarkit eivät menneet aina ihan tasan ja lokki-parka söi mitä muilta sattui tappelun tuoksinnassa jäämään



Pelikaani ui rannan tuntumassa verkkaiseesn tahtiin ja etsi  pieniä kaloja ruuaksi. BirdLife International on luokitellut saaren Important Bird Areaksi.




Rottnest Island on sijaintinsa ansiosta loistava paikka nopealle irtiotolle arjesta. Päiväkin riittää rentoutumiseen, kun ympärillä on upeat maisemat, lokoisa ilmapiiri ja mukavaa tekemistä ajankuluksi!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti